Het ‘integrale’ leerplan richt zich primair op Zij-instromers (gebruik makend van EVC procedures), daarnaast kunnen ook schoolverlaters (reguliere instromer) desgewenst deelnemen aan het leerplan met bijhorende onderwijsprogrammering (op nadrukkelijk verzoek van ziekenhuizen).
Verpleegkundigen kunnen zich binnen 18 maanden specialiseren tot verpleegkundige operatieassistent en/of verpleegkundige anesthesiemedewerker.
De uitwerking van het ‘integrale leerplan’ wordt vormgegeven samen met het werkveld waarbij theorie- en praktijkleerplannen vanuit praktijkgestuurd leren vorm krijgen..
Aan het ‘integrale’ leerplan is de leergang werkbegeleiding en de leergang praktijkbegeleiding gekoppeld.
De (volledige) opleiding levert twee erkende diploma’s op (HBO-V diploma en CZO-diploma)..
Het ‘integrale’ leerplan kan in 3 varianten worden uitgevoerd: Incompany (een ‘eigen’ hogeschool-variant in je ziekenhuis), in Regionaal verband (regionale hogeschool-variant met gecombineerde opleidings- en stageplaatsen) of middels open inschrijving (landelijk hogeschool-variant en opleidings- en stageplaatsenplanning).
De opleiding kent meerdere instroommomenten per jaar, afhankelijk van het aantal deelnemers
Opleidingsvolumes op weg naar 2025
Met het zij-instroomprogramma wordt beoogd om een actieve bijdrage te leveren aan het terugdringen van de ontstane tekorten met als inzet op jaarbasis zo’n 400 Zij-instromers in opleiding te faciliteren bij het behalen van een of meerdere uitstroomprofielen in beroepen binnen het perimedische beroepsdomein (al dan niet gecombineerd met het HBOV-diploma).