Samenhang als hefboom

Inspraak en Zeggenschap van Zorgprofessionals
28/08/2022

Samen werken, samen ontwikkelen en samen realiseren

Inspraak en zeggenschap staat niet los van elkaar. Sterker nog er is sprake van een onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn waarbij vitaliteit en veerkracht op de achtergrond bepalend zijn voor de zeggenkracht van een verpleegkundige en/of verzorgende.

We zijn er eens stevig voor gaan zitten hoe we dit beleidsthema ook kunnen benaderen vanuit menskracht en hoe jezelf en van daaruit ook de ander in zijn of haar kracht te zetten. Menskracht gaat over veel meer zaken, maar de relaties zijn merkbaar en meetbaar aanwezig.

Inspraak en zeggenschap gaat eigenlijk over mensinnovaties waarbij de verpleegkundigen en verzorgenden de route naar hun innerlijke kracht weten te vinden. Om van daaruit deze ‘witte motor’ als krachtbron te kunnen gebruiken en in te zetten om zo de professionele invloed op het zorglandschap weer in balans terug te krijgen. En waarbij het ‘systeem’ dienstbaar en faciliterend is aan de werk- en beroepspraktijk van de velen verpleegkundigen en verzorgenden.

Een hoofdlijnen projectplan maken is op zichzelf geen al te moeilijke opgave. Maar een projectplan met actielijnen die elkaar samenhangend versterken is een echte opgave. Daarbij horen de opvattingen van verpleegkundigen en verzorgenden volledig en volwaardig in meegenomen te worden.

Een samenvatting van deze aanpak kun je ontvangen via onderstaande link. Wordt vervolgd de plannen worden binnenkort (na afronding van de subsidieaanvragen) openbaar gemaakt. Wil je mee doen en het hoofdlijnenplan gebruiken voor je eigen aanvraag dan weten we elkaar vast en zeker te vinden.

Vraag een samenvatting van de aanpak aan

Deel dit bericht met anderen: