Opzetten van een Gemeenschappelijke Opleidingsplaats (GOP)

Inleiding

In deze cursus leer je hoe je voor jouw organisatie een programma gericht op een Gemeenschappelijke Opleidingsplaats (GOP) voor Specialisten Ouderenzorg kunt opzetten.

Resultaat

Na afloop van deze cursus ben je bekend met begrippen als opleidingsprogramma, samenwerken tussen organisaties. Met deze inzichten kun je de stappen ondernemen om andere organisaties te betrekken bij het GOP-initiatief. Tenslotte ben je in staat om de kosten en opbrengsten voor jouw organisatie te kwantificeren om aan de hand hiervan een businesscase te bouwen.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor senior functionarissen die bij opleiden betrokken zijn. Dat kunnen (praktijk)opleiders zijn, maar ook Human Resource Development functionarissen.

Vooropleiding

De cursus gaat uit van HBO+ niveau. Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

In ontwikkeling

Begeleiding

De studiebegeleiding wordt uiteraard tijdens de bijeenkomsten aangeboden. In de weken tussen de modules is de docent digitaal bereikbaar voor specifieke vragen.

Studiemateriaal

Het studiemateriaal bestaat uit hand-outs van de PowerPointpresentaties van de modules. Ook worden van alle bijeenkomsten video-opnamen, die naderhand beschikbaar zijn, gemaakt. Hiernaast wordt tijdens de modules verwezen naar literatuur en artikelen. De artikelen zijn vrij toegankelijk via internet. De literatuur dient als verdieping en is niet verplicht.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • In ontwikkeling
 • Afronding

  Deze cursus levert de cursist alle handvatten om voor de eigen organisatie een programma gericht op een Gemeenschappelijke Opleidingsplaats (GOP) voor Specialisten Ouderenzorg op te zetten. Ter afronding ontvangt de cursist een certificaat/bewijs van deelname.

  Duur van de cursus

  In ontwikkeling.

  Dagen

  In ontwikkeling.

  Cursusvorm

  In ontwikkeling.

  Opbouw van de kosten

  In ontwikkeling.

  Individueel

  In ontwikkeling.

  Individueel in groepsvorm

  In ontwikkeling.

  In company

  In ontwikkeling.