Leerplannen OK-cluster meer dan EPA-proof

Design Sprint uit de startblokken
19/02/2020

Een bijzonder moment in de wereld van opleiden, leren en ontwikkelen waarin ik al meer dan 30 jaar actief probeer bij te dragen aan de realisatie van het doel om te komen tot een ERKEND beroep met een BESCHERMDE beroepsnaam (titel) en een GEREGISTREERDE OPLEIDING op HBO-niveau.
Met als vertrekpunt het concept van trechtervormig leer- en loopbaandenken zodat fuik-functies voor eens en voor altijd tot het verleden behoren in het OK-cluster.

En vandaag, op mijn verjaardag, ontvang ik de laatste twee cruciale bouwstenen als ware er sprake van een verjaardags-cadeau. Een eigentijds en toekomstbestendig toetsingsplan per uitstroomprofiel in het OK-cluster waarin EPA’s volledig verwerkt zijn en meer dan dat! En een volledig uitgewerkt vernieuwd praktijkleerplan waarmee praktijkgestuurd leren concreet handen en voeten krijgt en de druk op de begeleidingsschil aanzienlijk zal doen verminderen.

De leerstofuitwerking ligt op schema en DOT’s zijn aan het werk om zo de inbreng (design) en de toetsing (review) vanuit de OK-praktijk volledig te kunnen borgen. OKC2025 is van, voor en door de OK-praktijk.
En NCOI opent het inschrijfportaal voor ziekenhuizen en opleidelingen.

Ik voel me meer dan jarig!

Deel dit bericht met anderen: