Zij-instromers als extra banenmotor

WELKE ZORGMANAGER IS EEN HEILIG BOONTJE?
24/12/2019
Verschil maken met gedurfd vooruitkijken en vooral gaan doen
19/02/2020

OKC2025 Programmering

Zij-instromers als extra banenmotor

Met het initiatief om te komen tot een HBOV-OZT, HBOV-AZT en een HBOV-RZT wordt direct een bijdrage geleverd aan het mogelijk maken van extra instroom binnen zorgopleidingen in het Paramedische beroepsdomein. De noodzaak om meer dan 1000 studenten per jaar op te leiden om te kunnen blijven voorzien in de benodigde OK-arbeidscapaciteit neemt verder toe. Zonder aanvullende en/of extra maatregelen zal dit aantal van 1000 nog verder stijgen.

Ziekenhuizen zetten meer en meer in op het bieden van loopbaanperspectief om zorgprofessionals na de opleiding langer te kunnen behouden. Of in ieder geval te behouden voor de zorgsector. De combinatie van de HBOV-opleiding met de CZO-opleiding tot een (ver)nieuw(d)e erkende HBOV-opleiding met uitstroomprofielen in paramedische functies (OKC) probeert optimaal in te spelen op de wens van en de deelnemers aan de opleiding en de ziekenhuizen.

Inmiddels is het leerplanschema zo ingericht dat er maar liefst 7 zij-instroom doelgroepen in één en hetzelfde leerplan opgeleid kunnen worden. Met praktijkleren in alles voorop en een (ver)nieuw(d)e begeleidingsschil van zelfcoaching, pratktijkcoaching en leer-werkcoaching.

Lees meer over de urgentie op Skipr: Zorgopleidingen moeten fors meer studenten afleveren

Deel dit bericht met anderen: