Stilstaan is geen optie voor koploperziekenhuis Alrijne

LUMC verkent toekomstgerichte ontwikkelingen in OK -Opleidingsland
24/01/2020
Hogeschool NCOI investeert in opleidingen Complexe Zorg
11/02/2020

OKC2025 programmering

Stilstaan is geen optie voor Koploperziekenhuis Alrijne

Op maandag 13 januari 2020 waren we op bezoek in Leiderdorp bij het OK-management van Alrijne. Een inspirerende ontmoeting waarin we in alle openheid spraken over ontwikkelingen in het OK-landschap; Met name over ontwikkelingen rond de OK-gerelateerde beroepsopleidingen.

Overduidelijk werd dat het creëren en benutten van kansen en mogelijkheden voor extra (zij-)instroom als wenselijk wordt ervaren, waarbij de verkorte opleidingsroutes in een en het zelfde leerplan interesse wekten. Ook kwam de opleidingsdruk als serieus knelpunt te spraken.

Kunnen we (nog) meer opleiden zonder dat de opleidingsdruk nog groter wordt? En kunnen we de opleidingsdruk niet terugbrengen door anders met elkaar invulling te geven aan opleiden, leren en ontwikkelen in de OK-praktijk? We spraken over de inzetbaarheid van opleidelingen. Daar verantwoord in versnellen, wat is daar dan voor nodig?

Alrijne zal zeker aanwezig zijn op de Design Sprints die op 13 februari 2020 van 12.00u tot 17.00u in Utrecht van start gaan. Deze startbijeenkomst op donderdagmiddag vormt de basis voor de realisatie van praktijkgestuurde OK-leerplannen. Als het aan Alrijne ligt doen er zoveel mogelijk ziekenhuizen actief mee aan deze Design Sprints.

Deel dit bericht met anderen: