Hogeschool NCOI investeert in opleidingen Complexe Zorg

Stilstaan is geen optie voor koploperziekenhuis Alrijne
27/01/2020
Design Sprint uit de startblokken
19/02/2020

Hogeschool NCOI investeert in opleidingen Complexe Zorg

Op vrijdag 31 januari 2020 bekrachtigde Hanno Winkelman (directeur NCOI Opleidingen) de keuze van de NCOI Groep om te gaan investeren in opleidingen in Complexe Zorg. Een meerjarige samenwerkingsafspraak tussen de Hogeschool NCOI en de AscieGroup werd het startsein voor de lancering van de eerste leerplannen.

Binnen het perimedische beroepsdomein wordt de lancering van de leerplannen Operatieverpleegkundige, Anesthesieverpleegkundige en PACU-verpleegkundige verder voorbereid. Diverse leerlijnen die zich kenmerken door flexibilisering en modularisering maken meerdere in- en uitstroomvarianten mogelijk. Eerst Operatieassistent of Anesthesiemedewerker worden en vervolgens Operatieverpleegkundige/Anesthesieverpleegkundige, is binnenkort geen probleem meer.

Voor de brede groep van OK-managers in NL komen daarmee oplossingen voor knellende vraagstukken in zicht. Duidelijk is dat het creëren en benutten van de mogelijkheid voor extra (zij-)instroom als wenselijk wordt gezien. Verkorte opleidingsroutes in een en hetzelfde leerplan. Eindelijk flexibiliteit en beweging in OK-opleidingsland.

Deel dit bericht met anderen: