Begeleidingsschil

Hoe doen we dat?
Werken met een begeleidingsschil betekent dat de regie voor het vragen en krijgen van begeleiding bij de lerende c.q. de opleidingskandidaat komt te liggen. En dat daarbij niet meer alleen wordt gewerkt met een 1-1 begeleidingsmodel maar met een 1-n begeleidingsmodel. Afhankelijk van de leervraag is er binnen de schil van begeleiders iemand beschikbaar die ‘op maat’ vanuit de expertise als begeleider de opleidingskandidaat voorziet in de gevraagde ondersteuning. In de begeleidingsschil krijgt interprofessioneel leren vorm en inhoud en kunnen de verschillende zorgprofessionals elkaar ondersteunen bij praktijk-leervragen.
Wat levert het op?
Werken met het begeleidingsschil model levert allereerst een versnelde verzelfstandiging van de lerende c.q. opleidings-kandidaat plaats. Het terugleggen van regie bij de lerende zorgt voor eigenaarschap, commitment en leiderschap in opleiden, leren en ontwikkelen bij de lerende. Voorts neemt ook de begeleidingscapaciteit toe en kunnen er met een begeleidings-schil meer zorgprofessionals gelijktijdig worden opgeleid en begeleid. Tenslotte zien we een positieve ontwikkeling van de inzetbaarheid die al gedurende de opleidingsperiode toeneemt.
Bekijk ons werk
Regionaal Opleiden in ontwikkeling
Ouderenzorgorganisaties in de regio Gooi-Vechtstreek en Almere hebben op basis van de dan geldende visie en inzichten begin 2021 samen een ontwikkelingsplan gemaakt om de zorg voor ouderen en kwetsbare mensen bereikbaar en betaalbaar te houden, nu én in de toekomst.
