JBZ wil werk maken van loopbaanontwikkeling in het OKC

Bravis ziekenhuis wil met Praktijkleren de opleiding vernieuwen
12/12/2019
Albert Schweitzer Ziekenhuis op zoek naar opleidingsvernieuwing
19/12/2019

JBZ wil werk maken van loopbaanontwikkeling in het OKC.

Op 13 december 2019 spraken wij met het OK-MT van het JBZ over de opleidingsvarianten HBOV-OZT en HBOV-AZT gericht op het bereiken van de doelgroep Zij-instromers. We raakten in gesprek met een ervaren en praktijkgericht ‘MT’ die een heldere visie en opvatting heeft over de noodzaak tot opleidingsvernieuwing. Van onderwijs- naar praktijkgestuurd opleiden om zo actief te kunnen inspelen op het creëren van loopbaanpaden (binnen en buiten het OKC). Zij-instromers passen daar perfect in.

De ontwikkeling van Praktijkleren met een andere rol- en taakverdeling voor OK-begeleiders zien zij als een wenkend perspectief. Een kritisch oog voor randvoorwaarden (CZO-erkenning, geaccrediteerde HBOV en professionalisering begeleiding) leidde tot een open gesprek waarin vanuit diverse invalshoeken het (ver)nieuw(d)e concept werd belicht. Met als uitkomst dat JBZ graag ook de HBOV-RZT (Recovery Zorg en Technieken) mee wil nemen in de verkenning (oproep aan andere ziekenhuizen). Er komt op verzoek van JBZ een 3e tekentafel.

De moeite waard om op 13 januari 2020 samen verder te praten met het Leerhuis- en Bedrijfsvoering-management erbij. Het OK-MT van JBZ houdt van aanpakken, dat is ons wel duidelijk geworden.

Deel dit bericht met anderen: