Van competenties, via CanMeds naar EPA

Zijn zij-instromers welkom op de OK?
12/11/2019
Koploperziekenhuizen in beeld
03/12/2019

Van competenties, naar CanMeds naar EPA

Een recente publicatie over het ziekenhuis van de toekomst maakt eens te meer duidelijk dat we aan de vooravond staan van een nieuw tijdperk. En dat betekent ook dat de leerfunctie voor een operatiekamercomplex zich moet blijven aanpassen.

Zo zagen we In de 90-er jaren een eerste professionaliseringsgolf rond de opleiding tot Operatieassistenten en Anesthesiemedewerkers waarbij het praktijkleren een enorme impuls kreeg.

Later zagen we met de introductie van het competentieprofiel en de CanMeds verschijnen binnen het praktijkdeel van de opleiding.

En nu maken we ons op voor de komst van een EPA-structuur waarmee men flexibeler en versneld kan doorstromen naar een andere opleiding.

Steeds weer was het onderwijsveld hierbij in regie.

Met de komst van het HBOV-OZT (chirurgie), HBOV-AZT (anesthesie)  en de HBOV-RZT (recovery) zetten we de ziekenhuizen met hun OK-capaciteit weer in regie. Met dit curriculum kunnen zij met meerdere Zij-instroom trajecten gelijktijdig (jaarlijkse extra opleidingscapaciteit ca. 300 in koploper ziekenhuizen) bedienen.

De eerste koploperziekenhuizen hebben zich gemeld om samen met ons dit curriculum vorm te geven.

Wie sluit zich bij ons aan?

Deel dit bericht met anderen: